Cheesecake cu ricotta si cirese

de Ligia Bxl in Dulciuri, 10 Iun 2014 | 18784 vizualizari

 

Mi-a iesit un aluat asa de fraged ca nu o sa mai renunt la el,tare bun :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 100 gr unt razuit
  • 2 libguri de zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 3 lingurite de apa rece
  • Umplutura:
  • 750 gr ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • 2 lingurite de coaja de lamaie bio
  • 1 pastaie de vanilie
  • 125 frisca lichida
  • 150 gr cirese fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ricotta si cirese:

Se incinge cuptorul la 180°c .

Se unge cu unt o forma(23 sau 25 cm) de tarte mai inalta inclusiv peretii.

Se amesteca faina cu untul rece(dat prin razatoarea mare),se adauga zaharul pudra si se amesteca pana devine ca pesmetul apoi se adauga galbenusul de ou si apa rece si se amesteca toate bine.

Se intinde cu ruloul o foaie rotunda apoi se pune in forma de tarte si se preseaza cu mainile pana pe peretii acesteia(deasupra trebuie sa mai ramana 2 cm ca in foto).

Se introduce tava in frigider timp de 10 minute timp in care preparam crema.

Se amesteca ricotta ,zaharul pudra,ouale,coaja de lamaie rasa si semintele din pastaia de vanilie se amesteca toate pana devine o crema omogena.Se adauga apoi frisca lichida apoi ciresele fara samburi si taiate pe jumatate,se incorporeaza si acestea.

Compozitia se toarna in tava si se aseaza uniform cu lingura,se introduce in cuptor pentru 20 minute.Se reduce aragazul la 160°c si se mai tine cam 15 min.(depinde de cuptorul fiecaruia).

Se inchide cuptorul.Se lasa cheesecake-ul in cuptor cu usa intre-deschisa ptr 1/2 de ora.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ricotta si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu malai si cirese